Καθώς η Κίνα αναπτύσσει μηχανισμούς για την επίτευξη ουδέτερου αποτυπώματος CO2 έως το 2060, στρέφεται όλο και περισσότερο προς την αιολική ενέργεια. Από την άλλη, ειδικοί υποστηρίζουν την τοποθέτηση αιολικών πάρκων σε βαθύτερα νερά, τεχνική που θα μπορούσε να εξαλείψει αρκετές από τις προκλήσεις της παράκτιας παραγωγής αιολικής ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα θα βοηθούσε στην αύξηση του στόλου σε ανεμογεννήτριες.
Μία νέα εργοστασιακή μονάδα βιομηχανικής παραγωγής πτερυγίων για ανεμογεννήτριες, μέλος της LM Wind Powerμε έδρα την Δανία, ξεκίνησε πρόσφατα την παραγωγή πτερυγίων με το μεγαλύτερο μήκος παγκοσμίως, περί τα 107 μέτρα,στην επαρχία Fujian, ανατολικά της Κίνας.
Η συγκεκριμένη παραγωγή πτερυγίων 107 μέτρων, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο και θα αφορά όλους τους διαφορετικούς τύπους εξαρτημάτων αιολικών τουρμπινών που παράγονται κατά αποκλειστικότητα στην Κίνα, για αιολικά πάρκα τόσο στην Κίνα, όσο και στο εξωτερικό.
Η μονάδα βιομηχανικής παραγωγής εγκαταστάθηκε σε παράκτιο αιολικό πάρκο βιομηχανικής χρήσης στο Fujian, εκμεταλλευόμενη από την κινεζική κοινοπραξία China Three Gorges Corporation, η οποία έχει κατασκευάσει το 1994 το μεγαλύτερο υδροηλεκτρικό έργο, στην επαρχία Hubei της Κίνας.
Μέχρι σήμερα, το βιομηχανικό πάρκο έχει φιλοξενήσει τις κινέζικες Xinjiang Goldwind Science & Technology Co., Ltd και την Dongfang Electric Corporation Limited για παραγωγή ηλεκτρικών γεννητριών, πτερυγίων, καθώς και άλλων πολλών εξαρτημάτων. Δίπλα στο βιομηχανικό αιολικό πάρκο έχουν κατασκευαστεί και τοποθετηθεί 59 ανεμογεννήτριες, με συνολική εγκατεστημένη ισχύ 357,4 MW με ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας τάξης 1,4 δις KWh.
Παρόμοια σε μέγεθος και κλίμακα παράκτια αιολικά πάρκα, κυριαρχούν εδώ και καιρό σε πολλές παράκτιες επαρχίες της Κίνας, με συνολική βιομηχανική εγκατάσταση παραγωγής στα 9 GW, από την τελευταία μέτρηση του 2020, παραγωγή που κάνει την Κίνα να κατέχει την δεύτερη θέση παγκοσμίως.